Парфюмите са чудесен начин, чрез който можете да почувствате присъствието си на другите. Парфюмите, особено парфюмът с феромони, са чудесен начин да повишите увереността си и да озарите деня си. Въпреки това, много хора вярват, че феромоните играят жизненоважна роля само в видовете животни.

Към днешна дата много хора не са открили истинския отговор, свързан с феромоните, което ги кара да се чудят дали феромоните парфюми или феромонните спрейове работят или не.

Днес ще говорим за това какво представлява парфюмът с феромони и действа ли феромонният парфюм или не.

Какво е феромон?

За да разберете всичко за феромонния парфюм и феромонните спрейове, първо трябва да знаете какво „всъщност“ означава терминът. Феромоните са химически вещества, които се произвеждат и секретират естествено от животни и насекоми.

 

Тези химични вещества обикновено се отделят чрез дъх, урина или пот. Те са насочени и променят поведенческата реакция на животни или насекоми от същия вид. 

 

През повечето  време феромоните се отделят от животни или насекоми, за да привлекат партньори и да предизвикат сексуална възбуда при съответните им видове. Тези секретиращи феромони са известни като агрегационни феромони.

 

Не само това, но животните и насекомите отделят хормони и по други причини, като например да покажат присъствието си, да уведомят другите за своята територия (териториални феромони), да заплашват други животни от същия вид и да сигнализират за хранителна пътека (по-често при насекомите) .

 

За разлика от хормоните, феромоните не работят вътре в тялото, те работят външно на отделно животно, което секретира различните феромони. 

 

Може да се изненадате да чуете това, но има някои доказателства, че феромоните не са ограничени само до животни и се произвеждат от хора. Към днешна дата повечето от човешките феромони са свързани с аксиларната пот. Тези феромони са известни като Андростендион.

 

И животните (бозайници), и насекомите откриват феромони чрез вомероназален орган (VNO). Този орган е на носа на животните. Ето защо те могат лесно да откриват феромони и могат да изследват поведението на съответните си видове.  

 

Какво означава феромонът в парфюма?

Вашият аромат е едно от важните неща, чрез които хората ви съдят и са привлечени от вас. Това е едно от нещата, които могат да накарат хората да се чудят за теб цяла нощ. Феромонът в парфюма означава, когато животните или растителните феромони се използват като основни съставки при разработването на парфюм. Синтезирани човешки феромони също се използват за направата на феромонов парфюм, но това е рядкост.

 

Накратко, това е научен метод за улавяне на сексуалните феромони, предавани външно от организмите, в бутилка за парфюм. Най-често срещаните от тези феромони са мускус, цивет, кастореум, амбра и хирацеум.

 

Феромонният парфюм и феромонните спрейове, съдържащи човешки феромони, се състоят главно от епи-андростерон, алфа-андростано, андростадиенон и андростенон. Докато феромонният спрей, състоящ се от животински феромони, обикновено се състои от мускус и амбра. 

 

Ето защо има много парфюми с феромони, като парфюми от парфюм , които гарантират съществуването на човешки феромони и можете да привлечете хора от противоположния пол около себе си. Използвайки висококачествен OEM парфюм , включително парфюм  хората около вас няма да могат да спрат да мислят за вас. 

Действа ли парфюмът с феромони?

Въпреки че има марки, които използват синтезирани човешки феромони като свои парфюмни съставки, повечето от феромонните парфюми имат или растителни феромони, или феромони, секретирани от животни.

 

Може да не повярвате, но многобройни проучвания показват, че феромонните спрейове могат да имат положително въздействие върху това как хората ви виждат. Феромоните спрейове, одеколони и парфюми могат да повишат сексуалната отзивчивост на жената. 

 

Според  проучване, направено през 2013 г. , Андростендион, естествено срещащ се феромон в мъжките потни жлези, увеличава привличането и отпуска човешкия мозък. В друго  проучване, направено през 2002 г.,   както мускусът, така и Андростендионът предизвикват положителни и приятни реакции, особено при жените. 

 

В допълнение към това, както мускус (аромат, секретиран от мъжки мускус), така и амбра (восъчна и запалима субстанция, открита в храносмилателния тракт на кит) са луксозните аромати, които са били използвани в примитивната епоха, за да дефинират мъжественост. И двата аромата все още се използват често в парфюмите с феромони, които засилват чувството за чувственост.

 

Освен това, много изследвания са установили, че както мускус, така и амбра са доказали, че повишават чувството за радост и комфорт. 

 

В допълнение към това, много първокласни феромонни спрейове като феромонни спрейове от парфюм ZUOFUN са направени от аромати, силно богати на мускус и амбра, които според проучване  могат да засилят положителните и приятни реакции.